У росію приїде міністр оборони Китаю

Читать на русском
Міністр оборони Китаю Лі Шанфу з 16 до 19 квітня буде у росії та проведе переговори з російськими воєначальниками.

Міністр оборони Китаю Лі Шанфу відвідає росію з офіційним візитом із 16 до 19 квітня.

Про це повідомляє пресслужба китайського відомства.

Сі Цзіньпін готує Китай до війни: ЗМІ назвали ознакиЖурналісти побачили ознаки того, що Сі Цзіньпін готується до війни. Йдеться, зокрема, про збільшення оборонного бюджету, будівництво бомбосховищ та відкриття нових рекрутингових центрів.

Представник міністерства Тан Кефей розповів, що у ці кілька днів Лі Шанбок проведе переговори з російськими воєначальниками та відвідає російські військові академії.

«В останні роки під стратегічним керівництвом глав двох держав китайсько-російські військові відносини продовжували перебувати на високому рівні, і було досягнуто нового прогресу в стратегічній комунікації, спільних навчаннях та практичному співробітництві», – зазначили у Пекіні.

Нагадаємо, наприкінці березня голова Китаю Сі Цзіньпін приїжджав до росії. Після переговорів з ним володимир путін заявив, що мирний план Китаю може стати основою для припинення війни.

Втім, президент України Володимир Зеленський вважає, що зустріч путіна та Сі Цзіньпіна пройшла не дуже вдало – про це свідчить намір рф розмістити в Білорусі ядерну зброю.

Нещодавно посол Китаю в Євросоюзі Фу Цун назвав «риторикою» торішню заяву про безмежну дружбу з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: