Путін заявив, що мирний план Китаю може стати основою для припинення війни

Читать на русском
Російський диктатор прокоментував мирну ініціативу Китаю щодо завершення війни рф проти України.

Російський диктатор володимир путін прокоментував мирну ініціативу Китаю щодо завершення війни росії проти України.

На пресконференції з головою КНР Сі Цзіньпіном путін заявив, що китайська ініціатива може стати основою для припинення воєнних дій. Слова диктатора передають пропагандистські ЗМІ.

«Безумовно, ми не залишили без уваги і ситуацію навколо України. Вважаємо, що багато положень представленого Китаєм мирного плану можуть бути взяті за основу для мирного врегулювання», - заявив путін.

При цьому президент країни-окупанта стверджує, що рф не «бачить готовності до переговорів» з боку західних країн та України.

Нагадаємо, МЗС Китаю оприлюднило свій мирний план завершення війни в Україні 24 лютого. Він складається з 12 статей і включає, серед іншого, пункти про припинення бойових дій та поновлення мирних переговорів. При цьому документ не включає пункту про виведення всіх російських військ до кордонів 1991 року.

Президент Володимир Зеленський вже озвучив свою позицію щодо запропонованого Китаєм плану мирного врегулювання війни проти України.

Раніше «Слово і діло» розбиралося, що стоїть за зовнішньополітичною активністю Китаю, що різко зросла, які цілі переслідує Пекін і чого насправді варті китайські «мирні плани».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: