Сі Цзіньпін і путін обговорили «конструктивну роль» Китаю в «українському питанні» – Xinhua

Читать на русском
Сі нагадав, що Китай оприлюднив документ про свою позицію щодо війни в Україні, виступаючи за політичне врегулювання кризи і відкидаючи менталітет холодної війни та односторонні санкції.
Xinhua/Shen Hong

Лідер Китаю Сі Цзіньпін зустрівся у Кремлі з російським диктатором путіним. Ними обговорювалася ситуація, пов'язана з війною, яку росія веде проти України.

Про це повідомляє видання Xinhua.

Державне агентство КНР подає своєрідний звіт за підсумками зустрічі Сі Цзіньпіна і путіна.

Зокрема, зазначається, що «відбувся поглиблений обмін думками щодо українського питання».

«Сі Цзіньпін наголосив, що голоси за мир і розум в українському питанні наростають, більшість країн виступають за деескалацію напруженості, за мир і переговори та проти підливання олії у вогонь. Історія показує, що конфлікти зрештою мають вирішуватися шляхом діалогу та переговорів», - йдеться в повідомленні.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

При цьому, Сі нагадав, що Китай оприлюднив документ про свою позицію щодо «кризи в Україні», виступаючи за політичне врегулювання кризи і відкидаючи менталітет холодної війни та односторонні санкції.

«Китай готовий і надалі відігравати конструктивну роль у просуванні політичного вирішення українського питання», - вказується у повідомленні.

Водночас, за даними видання, зі свого боку, путін заявив, що росія цінує Китай за те, що він послідовно відстоює неупереджену, об'єктивну і збалансовану позицію, виступає за чесність і справедливість у вирішенні найважливіших міжнародних питань.

Нагадаємо, Сі прибув до Москви у понеділок, 20 березня. Його візит триватиме до 22 березня. Напередодні лідер КНР заявив, що вірить у можливість знайти «раціональний вихід із української кризи». Але для цього, за його словами, потрібно продовжувати діалог та консультації у «рівноправному та розсудливому ключі».

Також у МЗС України розповіли, чого очікують від переговорів Сі Цзіньпіна з путіним.

Наразі тривають перемовини щодо розмови Зеленського з Сі Цзіньпіном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: