ВРП відсторонила одеську суддю Салтан від розгляду справ

Читать на русском
Орган суддівського врядування вирішив підтримати клопотання головного антикорупційного прокурора про відсторонення судді.

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Київського районного суду міста Одеси Людмилу Салтан від здійснення правосуддя на строк до 31 травня. Вона не розглядатиме судові справи.

Таке рішення 13 квітня ухвалила ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя вирішила: клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Клименка Олександра – задовольнити частково. Тимчасово до 31 травня 2023 року відсторонити суддю Київського районного суду міста Одеси Салтан Людмилу Володимирівну від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – оголосив рішення голова органу Григорій Усик.

Нагадаємо, 29 березня 2023 року НАБУ і САП викрили суддю Київського райсуду Одеси Людмила Салтан «на гарячому». За даними слідства, служителька Феміди отримала кошти від громадянина за ухвалення позитивного рішення у цивільній справі на його користь. Її викрили одразу після одержання неправомірної вигоди.

31 березня керівник антикорупційної прокуратури повідомив Салтан про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Пізніше Вища рада правосуддя дозволила заарештувати Салтан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: