ВАКС визначив застави підозрюваному судді з Рівненщини та адвокату

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до судді та адвоката.

Вищий антикорупційний суд визначив 700 тисяч грн застави як запобіжний захід судді Корецького районного суду Рівненської області Євгену Кулику, а адвокату – 600 тис. грн застави. Їх обох підозрюють в одержанні 1100 доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У повідомленні не вказується прізвище судді, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про суддю Корецького районного суду Рівненської області Євгена Кулика.

«11 квітня 2023 року за клопотаннями детективів НАБУ, погодженими прокурором САП, ВАКС обрав запобіжні заходи судді одного з районних судів Рівненської області та адвокату-посереднику, яких викрито на одержанні 1100 доларів неправомірної вигоди. Суд частково задовольнив клопотання та застосував до судді запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 700 тисяч грн. До адвоката застосовано запобіжний захід у вигляді 600 тис. грн застави», – інформує САП.

Також на обох підозрюваних покладено такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; не відлучатись із Рівненської області без дозволу; утримуватись від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Корецького райсуду Рівненщини Євгену Кулику та адвокату. У межах досудового розслідування встановлено, що за 1100 доларів суддя обіцяв закрити адміністративну справу, що перебувала у нього на розгляді, стосовно громадянина, який вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст.130 Кодексу про адміністративні правопорушення України («Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння»). Грошові кошти суддя отримав за посередництва адвоката. Осіб було викрито одразу після отримання ними обумовлених коштів детективами НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: