ВАКС не заарештував підозрювану одеську суддю Салтан

Читать на русском
Антикорупційний суд не підтримав прохання детектива НАБУ про відправлення в слідчий ізолятор судді одного з одеських райсудів.

Вищий антикорупційний суд відмовився взяти під варту суддю Київського районного суду міста Одеси Людмила Салтан, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у вимаганні та одержанні 4000 доларів неправомірної вигоди. Їй визначили 2,013 млн грн застави.

Таке рішення 13 квітня ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурор САП, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваної Людмили Салтан запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2,013 млн грн», – оголосив суддя.

На неї також поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з Одеської області без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, 29 березня 2023 року НАБУ і САП викрили суддю Київського райсуду Одеси Людмила Салтан «на гарячому». За даними слідства, служителька Феміди отримала кошти від громадянина за ухвалення позитивного рішення у цивільній справі на його користь. Її викрили одразу після одержання неправомірної вигоди.

31 березня керівник антикорупційної прокуратури повідомив Салтан про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Пізніше Вища рада правосуддя дозволила заарештувати Салтан.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: