ВРП припинила довічні виплати засудженому судді у відставці Ющуку

Читать на русском
Орган суддівського врядування вирішив припинити відставку волинського судді, якого засудили за зловживання впливом.
Олег Ющук

Вища рада правосуддя припинила відставку судді Луцького міськрайонного суду Волинської області Олега Ющука, яка передбачає довічне щомісячне грошове утримання. Щодо нього набрав законної сили обвинувальний вирок.

Таке рішення 11 квітня ухвалила ВРП, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Вищий антикорупційний суд засудив до 3 років позбавлення волі суддю у відставці Олега Ющука за зловживання впливом. Цей вирок залишила без змін Апеляційна палата ВАКС. У зв'язку з цим у ВРП з'явилися підстави для припинення відставки судді.

«Вища рада правосуддя вирішила: припинити відставку судді Ющука Олега Сергійовича у зв'язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього за вчинення умисного злочину. Копію цього рішення надіслати до Пенсійного фонду України, який забезпечує виплату щомісячного грошового утримання судді у відставці», – оголосив голова органу Григорій Усик.

Нагадаємо, як встановив суд, суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Олег Ющук за 500 доларів пообіцяв особі, стосовно якої було складено протокол за керування автівкою у нетверезому стані, вплинути на ухвалення рішення своїм колегою. Останній, на виконання домовленостей, нібито мав закрити справу відносно порушника. За даними слідства, 15 березня 2018 року суддя повідомив про необхідність передачі предмету неправомірної вигоди третій особі, якою виявився адвокат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: