У Білому домі не знають, через кого стався витік секретних документів

Читать на русском
Білий дім поки не знає, через кого стався витік конфіденційної інформації та не може сказати, чи був він ліквідований.
Координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі

В адміністрації президента США поки не з’ясували, хто стоїть за витоком секретних військових документів.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі під час брифінгу у Білому домі.

Нова порція секретних документів США опинилась у мережі – NYTУ документах йдеться не лише про Україну, а й про діяльність США в Індо-Тихоокеанському регіоні, на Близькому Сході, дії для боротьби з тероризмом та суперництво з Китаєм.

«Ми не знаємо, що у цих документах і хто відповідальний за це. Також ми не знаємо, чи мають ті, хто це зробив, більше документів, які вони хочуть опублікувати», – сказав він.

За словами посадовця, які саме з опублікованих документів є підробленими, а які справжніми, стане відомо лише після перевірки.

«Ми поки не можемо сказати, чи вдалося зупинити витік секретних матеріалів Пентагону чи можливо буде публікація якихось ще таких даних», — уточнив він.

Крім того, у Білому домі підкреслили, що оприлюднення секретних даних Міноборони США не вплине на плани допомоги Києву. Вашингтон надаватиме матеріальну та технічну підтримку стільки, скільки потрібно.

Кірбі також зазначив, що Джо Байдену про інцидент вперше повідомили наприкінці минулого тижня. Після цього президент контактував з представниками національної безпеки протягом усіх вихідних.

Крім того, після витоку документів офіційні особи США «останніми днями підтримували зв’язок із відповідними союзниками та партнерами на дуже високому рівні».

Раніше повідомлялося, що США розслідуватимуть «витік документів про плани ЗСУ».

Нагадаємо, видання NYT повідомило, що у Twitter і Telegram з'явилися засекречені військові документи, які деталізують плани США та НАТО щодо розвитку української армії перед запланованим контрнаступом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: