Результати візиту до Польщі будуть відчутними для нашого фронту – звернення Володимира Зеленського

Читать на русском
На всіх перемовинах і зустрічах питання номер один – це оборона й захист українців, підтримка стійкості, передусім воїнів, заявив президент України Володимир Зеленський.

Після повернення з Польщі український президент провів наради з українськими урядовцями та правоохоронцями, а також зв’язався з військовими щодо ситуації в найгарячіших точках передової.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення за підсумками 6 квітня.

Він повідомив, що сьогодні весь день перебуває у Києві, у своєму офісі на Банковій.

«День внутрішніх нарад і підготовки до заходів, які заплановані на найближчі тижні», – зазначив він.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Провів нараду з головою уряду Шмигалем. Більше щодо поточних питань. Координація державних кроків, рішень. Нарада щодо безпекової ситуації, роботи правоохоронних органів. Наш міжнародний порядок денний – підготовка зустрічей, переговорів, звернень. Як і завжди – був на звʼязку з військовими: усе, що стосується найгарячіших точок передової.

  • Дуже важливо, що зміст візиту в Польщу, робота нашої делегації у Варшаві та у постійній комунікації з польськими партнерами мають бути відчутними для нашого фронту.

  • Оборона й захист наших людей, підтримка нашої стійкості, передусім воїнів, це питання номер один на всіх переговорах і зустрічах. Саме оборона – зброя для України, боєприпаси для України, нові оборонні системи для України. І я дякую Польщі, дякую нашим партнерам за те, що цей візит став справді змістовним.

Кремль більше не зможе посварити Польщу та Україну: головне з виступу Зеленського та ДудиУ ході спільного виступу президенти торкнулися широкого спектру двосторонніх відносин, агресії росії проти України та військової підтримки для ЗСУ.

  • Окремо хочу відзначити зустріч, яка відбулася вже дуже пізно ввечері вчора, майже вночі. Зустріч із мерами польських міст, міст-рятівників для України й українців. Жешув, Перемишль, Люблін і Хелм. Зустрілись ми з ними саме в Хелмі – разом із паном Премʼєр-міністром Польщі Моравецьким.

  • Я подякував усій громаді міст-рятівників, кожному й кожній, хто допомагав українцям, хто реально довів у перші ж дні повномасштабної війни, що між українськими й польськими серцями немає жодних барʼєрів, кордонів, перепон.

  • Україна вміє бути вдячною. Вдячною за таку солідарність – історичну солідарність.

«Бахмут і Марʼїнка, Авдіївка і весь наш Донбас, наш схід, Запоріжжя й наше Приазовʼя, наша Херсонщина – я дякую всім, хто бʼється за свободу для нашої країни, за свободу для наших людей.

Дякую всім, хто неодмінно вижене російську армію з України!», – наголосив президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський розповів, що увійде до нового пакету військової допомоги від Польщі.

Також Зеленський запросив бізнес Польщі інвестувати до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: