Ахметов подає ще один позов проти росії

Читать на русском
Ахметов ініціює арбітраж проти росії, в якому вимагатиме компенсації всіх збитків, завданих йому в 2014-2017 роках через захоплення активів на Донбасі.
fcdynamo.com

Український бізнесмен-мільярдер Рінат Ахметов ініціює арбітраж проти росії за захоплені у 2014-2017 роках активи у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомляє інвестиційна група SCM, засновником якої є Ахметов.

Суди vs олігархи: які рішення у 2021 році було ухвалено на користь компаній Ахметова, Фірташа та іншихЯкі рішення українські суди ухвалювали на користь підприємств, власниками яких є олігархи Рінат Ахметов, Ігор Коломойський та інші.

Як йдеться в пресрелізі, до таких активів входять десятки підприємств видобувного, металургійного, енергетичного секторів, нерухомість, в тому числі «Єнакіївський металургійний завод», «ДТЕК Ровенькиантрацит», «ДТЕК Свердловантрацит», навчально-тренувальна база «Кірша» та «Донбас Арена».

«Я подаю позов на повне відшкодування країною-агресором усіх заподіяних нам з 2014 року збитків на незаконно окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Справедливість має бути відновлена, і агресор має понести як фінансове, і кримінальне покарання. Відшкодовані кошти я вкладатиму у відновлення та будівництво нових підприємств, створення робочих місць та зростання економіки України», – цитує Ахметова пресслужба SCM.

Нагадаємо, влітку минулого року Ахметов подав проти росії позов до Європейського суду з прав людини щодо компенсації за порушення його прав власності під час військової агресії.

З рейтингу Forbes можна дізнатися, як скоротилися статки Ахметова від початку повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: