Ахметов подав позов проти росії до ЄСПЛ

Читать на русском
Рінат Ахметов подав позов до ЄСПЛ проти росії і вимагає компенсувати йому порушення прав власності під час війни.

Український олігарх Рінат Ахметов подав проти росії позов до Європейського суду з прав людини щодо компенсації за порушення його прав власності під час воєнної агресії.

Про це повідомляє група System Capital Management (SCM).

У заяві групи йдеться, що, крім людських страждань, вторгнення росії призвело до масових руйнувань української інфраструктури.

Суди vs олігархи: які рішення у 2021 році було ухвалено на користь компаній Ахметова, Фірташа та іншихЯкі рішення українські суди ухвалювали на користь підприємств, власниками яких є олігархи Рінат Ахметов, Ігор Коломойський та інші.

«Як власник «Азовсталі» та багатьох інших промислових підприємств, які стали ціллю російських збройних сил, що вторглися в Україну, пан Ахметов робить усе можливе для притягнення росії до відповідальності за руйнування, які вона сіє на території України. На додаток до цієї скарги пан Ахметов подав позов про вжиття термінових забезпечувальних заходів, що запобігатимуть подальшій блокаді, мародерству, перенаправленню потоків і знищенню з боку росії зернових і сталі, виготовленої підприємствами SCM. Пан Ахметов просить Суд чітко дати росії зрозуміти, що її дії, які сприяють погіршенню продовольчої кризи, і кроки, що здійснюються з метою нанесення подальших збитків української економіки, недопустимі», – повідомили у SCM.

У позові Ахметов просить надати справі пріоритетного статусу з огляду на невідкладність та серйозність ситуації.

У SCM зазначили, що за порушення прав власності Ахметов вимагає від росії відшкодування збитків. Через війну сума компенсації ще не може бути визначена, але передбачається, що «росія має виплатити Ахметову мільярди доларів за порушення його прав людини».

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська раніше повідомив, що Україна подала до Європейського суду з прав людини новий позов проти росії. У ньому Україна звинувачує російську владу в порушеннях Європейської конвенції з прав людини у зв'язку з незаконним вторгненням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: