Росія навмисне гальмує повернення полонених «азовців» – Координаційний штаб

Читать на русском
У Штабі зазначили, що країна-окупант далеко не завжди підтверджує перебування українських воїнів у полоні.
Фото: СБУ

Окупанти не поспішають повертати полонених воїнів штурмової бригади «Азов», незважаючи на запити з боку української влади.

Про це розповів неназваний представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими під час зустрічі із сім'ями «азовців».

Обмін полоненими: скільки військових та цивільних вдалося повернути Україні з 24 лютогоЗ початку повномасштабної війни України та рф провели більше 30 обмінів полоненими. Усі обміни – на інфографіці.

У Штабі зазначили, що російська сторона навмисно гальмує повернення бійців бригади, а регулярні звернення України наразі не здатні змінити ситуацію.

Крім того, країна-окупант далеко не завжди підтверджує, що українські воїни потрапили до полону.

«Додаткова інформація у нас від тих, кого вдалося звільнити з полону. Для нас важливо знати, де наші хлопці, і ми вимагаємо їхнього звільнення. Вигляд обліку не має значення, тому що росія не веде з нами жодного листування. Ворог не реагує навіть на запити міжнародних організацій», – заявив представник штабу.

Нагадаємо, 10 квітня із російського полону повернулися 100 українців – це військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці.

24 березня Україна в рамках односторонньої гуманітарної акції передала росії тяжко поранених полонених, стан яких дозволяв транспортування.

Нещодавно повідомлялося, що рф відхилила пропозицію щодо обміну військовополонених мусульман з нагоди Рамадану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: