Росія відхилила пропозицію України щодо обміну військовополонених мусульман

Читать на русском
Україна хотіла здійснити обмін мусульман за схемою всіх на всіх, проте російська сторона сприйняла цю ідею без особливого ентузіазму.
Фото: t.me/Koord_shtab

Українська сторона пропонувала окупантам обміняти військовополонених мусульман з нагоди Рамадану, але росія відхилила цю пропозицію.

Про це в інтерв'ю Голосу Америки розповіла радниця керівника Офісу президента Дарія Зарівна.

Обмін полоненими: скільки військових та цивільних вдалося повернути Україні з 24 лютогоЗ початку повномасштабної війни України та рф провели більше 30 обмінів полоненими. Усі обміни – на інфографіці.

За її словами, Україна хотіла здійснити обмін полонених за схемою «всіх на всіх», проте російська сторона «сприйняла цю ідею без особливого ентузіазму».

Зарівна також зазначила, що така ініціатива є одним із багатьох креативних рішень України щодо обміну військовополоненими.

«Нашу переговорну групу характеризує проактивна позиція. Це непростий процес, який потрібно продовжувати, постійно шукаючи нові способи витягнути більше за наших», — додала Зарівна.

Варто зазначити, що починаючи з 11 березня 2022 року Координаційний штаб із поводження з військовополоненими провів 39 обмінів.

Черговий обмін відбувся 3 квітня – додому із російського полону повернулися ще 12 українців.

Раніше в Мін'юсті розповіли, у скільки бюджету обходиться утримання одного російського військовополоненого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: