Окупанти засудили полоненого правозахисника Буткевича до 13 років ув'язнення

Читать на русском
На окупованих територіях незаконно засудили трьох громадян України, серед них правозахисник і військовий Максим Буткевич.
Радіо Свобода

«Суди» так званих Донецької та Луганської народної республік засудили українського правозахисника, журналіста та військового Максима Буткевича до 13 років в'язниці.

Про це повідомляє російський слідчий комітет.

Окрім Буткевича, незаконно засудили ще двох громадян України – Віктора Похозія та Владислава Шеля.

Журналісти за ґратами: країни-лідери за кількістю ув'язнених представників ЗМІЗа даними Репортерів без кордонів, у світі за ґратами за виконання професійних обов'язків перебуває 533 журналісти, за даними Комітету захисту журналістів – 363. Цифри рекордні.

У слідкомі заявили, що вони «винні у жорстокому поводженні з цивільним населенням та застосуванні у збройному конфлікті заборонених методів». Крім того, Буткевича звинуватили в «замаху на вбивство двох осіб загальнонебезпечним способом та навмисному ушкодженню чужого майна загальнонебезпечним способом».

Буткевича засудили до 13 років в'язниці, Шеля – до 18,5, Похозія – до 8,5.

Зазначимо, Буткевич вступив до Збройних сил України у березні минулого року. У червні він потрапив у полон у районі Золотого та Гірського на Луганщині. У слідкомі заявили, що Буткевич «повністю визнав провину, покаявся у скоєному».

Нагадаємо, за даними омбудсмена, росія продовжує незаконно утримувати майже 200 політв'язнів-громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: