Експолонені українці та родичі тих, хто у неволі, можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу

Читать на русском
Усі звільнені з ворожого полону та сім'ї осіб, які незаконно позбавлені волі російською федерацією, мають право на первинну правову допомогу.

Рідні полонених і ті, кого вже вдалося звільнити, мають право на безоплатну правову допомогу.

Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Первинну правову допомогу надаватимуть усім тим, кого звільненили російського полону та родинам людей, яких все ще утримує рф. Зокрема, йдеться про юридичні консультації, допомогу в написанні заяв чи скарг.

Якщо комісія при Мінреінтеграції встановила факт позбавлення волі, то є можливість безоплатно отримати й вторинну правову допомогу. Це захист і представництво в суді або органах державної чи місцевої влади, а також написання документів процесуального характеру.

Щоб отримати безоплатну юридичну допомогу, колишнім полоненим чи родинам тих, кого ще не вдалося звільнити, потрібно звернутися до:

  • контактного центру системи безоплатної правової допомоги. Номер телефону: 0 (800) 213-103. Дзвінки приймають у будні з 08:00 до 19:00, у вихідні – з 09:00 до 18:00;

  • бюро правової допомоги. Знайти найближче таке бюро можна на онлайн-мапі за посиланням;

  • спеціального чат-боту у Telegram.

Раніше ми повідомляли, що в рамках нового обміну полоненими додому повернули захисників «Азовсталі», Бахмута та Соледара.

Також в Україні постраждалі від війни можуть отримати безкоштовну психологічну підтримку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: