Помер останній прокурор Нюрнберзького процесу Бен Ференц

Читать на русском
Ференц виступав за створення Міжнародного кримінального суду та критикував рішення росії ввести війська в Україну.
Бен Ференц був останнім з живих прокурорів Нюрнберзького процесуКолаж: Welt

Останній з обвинувачів Нюрнберзького процесу – суду над групою головних нацистських військових злочинців – американський юрист Бен Ференц помер 7 квітня у віці 103 років.

Як пише NBC, про смерть Ференца повідомив його син.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

Бен Ференц був відповідальним за обвинувальні вироки щодо 22 командирів нацистських батальйонів смерті. На той час йому було 27 років.

Після війни Ференц став прихильником встановлення міжнародного правопорядку та Міжнародного кримінального суду. З 1985 по 1996 Бен Ференц був ад'юнкт-професором міжнародного права в Університеті Пейс.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну Ференц закликав припинити війну в Україні. Коментуючи вторгнення росії, він заявив, що «його серце розбите».

4 березня 2022 року Бен Ференц дав інтерв'ю, в якому заявив, що президент рф володимир путін заслуговує бути за ґратами як військовий злочинець.

«Звісно, він може бути притягнутий до відповідальності. Не існує аргументів, якими можна виправдати вбивство дітей, їх батьків. Ми знаємо, що злочини проти людяності були покарані не тільки в Нюрнберзі, але і після нього, в багатьох юрисдикціях. Є факт агресії – вторгнення в Україну можна класифікувати як явний факт агресії, – а вбивство завжди було злочином проти людяності», – заявив він у квітні 2022 року в інтерв'ю CNN.

Раніше повідомлялося, скільки солдатів рф вже отримали вирок в Україні за військові злочини.

Також ми розбиралися, чи вдасться засудити президента росії та росіян за військові злочини.

Нагадаємо, МЗС підтримало створення спеціального трибуналу щодо злочинів Росії в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: