Росіяни пропагандою хочуть виправдати свої масові воєнні злочини – Подоляк

Читать на русском
Окупанти вкотре вдаються до пропаганди й звинувачують Україну, аби приховати свої воєнні злочини.
president.gov.ua

Окупанти вкотре вдаються до пропаганди й звинувачують Україну, аби приховати свої воєнні злочини.

Про це пише радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

«Нові фейки рф для Женеви. Ми вже чули про «брудну ядерну бомбу», «бойові голуби» і «чудо-снаряди на АЕС, що повертаються на 180». Новий епізод – «українська хімічна зброя». Чиста пропаганда, яку використовують росіяни, які хочуть виправдати свої масові військові злочини», – йдеться в повідомленні.

За інформацією Офісу генпрокурора з початку повномасштабної війни російської федерації проти України зареєстровано 31871 злочин агресії та воєнних злочинів. Мова йде про порушення законів та звичаїв війни, планування, підготовка або розв’язання та ведення агресивної війни, пропаганда війни та інші.

Крім того, зафіксовано 14812 злочинів проти національної безпеки України (посягання на територіальну цілісність, і недоторканість України, державна зрада, колабораційна діяльність, пособництво державі агресору, диверсії тощо).

Нагадаємо, у Польщі заявили, що кремлівські пропагандисти, які вдають із себе російських професійних журналістів, після поразки росії у війні з Україною повинні понести таке ж покарання, як воєнні злочинці рф, за розпалювання ненависті до українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: