Комісія ООН дійшла висновку, що в Україні було скоєно воєнні злочини

Читать на русском
Незалежна комісія ООН підтвердила, що в Україні було скоєно воєннні злочини. Розглядалися події лютого-березня.

Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні дійшла висновку, що в Україні було скоєно воєнні злочини.

Про це заявив голова комісії Ерік Моуз.

Комісія розглядала події, що сталися у лютому-березні цього року у Київській, Чернігівській, Харківській та Сумській областях. Члени комісії відвідали 27 міст та населених пунктів та опитали понад 150 потерпілих та свідків.

Провідні експерти та правознавці підтверджують, що росія вчиняє геноцид в Україні – CNNУ доповіді, підготовленій більш ніж 30 провідними вченими-правознавцями та експертами в галузі геноциду, стверджується, що росія порушила в Україні Конвенцію ООН про геноцид.

«Ми провели огляд місць руйнувань та поховань, місць затримання та тортур, а також огляд залишків зброї та ознайомилися з великою кількістю документів та звітів. Комісія зустрілася із представниками органів державної влади, міжнародних організацій, громадянського суспільства та інших відповідних сторін. На основі доказів, зібраних Комісією, ми дійшли висновку, що на території України було скоєно воєнні злочини», – заявив Моуз.

Серед воєнних злочинів він назвав використання росією вибухової зброї широкого радіусу урарження у населених пунктах. «Ми на власні очі побачили спричинені вибуховою зброєю руйнування житлових будівель та інфраструктури, включаючи школи та лікарні. У Харкові вибуховою зброєю було знищено цілі райони міста», – зазначив голова комісії.

Також серед злочинів: страти (Комісія розслідує їх у 16 містах та населених пунктах), тортури та жорстоке поводження, сексуальне насильство (є докази причетності до цього російських солдатів), злочини проти дітей (зґвалтування, тортури, незаконне позбавлення волі).

Зазначимо, ООН направить місію до місця масових поховань у Ізюмі.

Нагадаємо, в Україні створили робочу групу з розробки створення спеціального міжнародного трибуналу з агресії росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: