Американський генерал назвав основні складнощі майбутнього українського контрнаступу

Читать на русском
Згідно зі словами генерала, слід очікувати серії скоординованих ударів у різних частинах лінії фронту.
Генштаб ЗСУ

У результаті очікуваного контрнаступу України цієї весни українським військам вдасться визволити значну частину своєї території, але це буде надзвичайно складним завданням.

Про це генерал-лейтенант у відставці та колишній командувач армією США в Європі Марк Гертлінг розповів виданню «Голос Америки».

Коментуючи активно обговорюваний у ЗМІ та експертному середовищі ймовірний контрнаступ України, Гертлінг назвав дві причини того, чому це буде «надзвичайно важко» для України.

«По-перше, захист завжди легший, ніж напад. І, по-друге, українським генералам довелося включити у свої формування величезну кількість нової техніки та провести навчання на високому рівні», – сказав колишній військовий посадовець США.

У США розслідуватимуть «витік документів про плани ЗСУ»Міністерство юстиції США розпочинає розслідування нібито витоку секретних документів про плани ЗСУ.

Згідно зі словами Гертлінга, слід очікувати не так великого контрнаступу, як серії різних скоординованих ударів у різних частинах лінії фронту «у час і місце, які обере Україна».

«Я вважаю, що це будуть кілька різних атак у різних регіонах, які матимуть певний спектр складності», – зауважив генерал-лейтенант.

При цьому, він наголосив, що за допомогою союзників українська армія старанно готувалася до наступальних операцій цієї весни, знаючи, що українським військовим доведеться долати ешелоновану оборону противника.

«Навчання тривали не лише щодо загальновійськових операцій, а і того, що ми у Форт-Ірвіні називаємо загальновійськовим проривом, тобто подоланням смуг перешкод», – сказав Гертлінг.

Водночас, він сказав, що йдеться про одні з найскладніших військових операцій, найважчих для виконання, крім того, таких, що призводять до найбільших втрат і мають потенціал для «неймовірної боротьби з обох сторін».

Техніка для контрнаступу: порівняння танків, які надають УкраїніПорівняння танків, які партнери пообіцяли Україні, – Abrams, Challenger 2, Leopard, Т-72Б, Twardy, AMX-10 RC.

Нагадаємо, напередодні NYT повідомило, що у Twitter і Telegram з'явилися засекречені військові документи, які деталізують плани США і НАТО з розбудови української армії перед запланованим контрнаступом.

В Офісі президента вважають, що метою «зливів» даних щодо підготовки сил оборони України до майбутнього контрнаступу, зокрема, є внесення розколу між союзниками.

Українські розвідники ж додали, що ці нібито секретні документи є підробкою та спецоперацією російських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: