Рф продовжує гальмувати роботу «зернового коридору» – Мінінфраструктури

Читать на русском
Продовження Чорноморської зернової ініціативи не покращило ситуацію з проходженням кораблями інспекцій рф в Туреччині. У відомстві назвали ситуацію з російськими інспекціями стабільно важкою.
Фото: Reuters

Продовження Чорноморської зернової ініціативи не покращило ситуацію з проходженням кораблями інспекцій рф в Туреччині.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Стало відомо, скільки гектарів землі цьогоріч планують засіяти в УкраїніЗерновими та технічними культурами під урожай цього року планується засіяти 19,3 млн га. Минулого року цифри були майже такі ж.

Там зазначили, що у понеділок, 27 березня, з українських портів було відправлено 3 судна зі 150 тисяч тонн продовольства для країн Азії.

«Ці обсяги могли бути вищими, якби росіяни цілеспрямовано не сповільнювали інспекції судів у Туреччині», – йдеться у заяві.

У відомстві назвали ситуацію з інспекціями «стабільно важкою»: за добу відбувається в середньому 6 інспекцій як на вхід у порти, так і на вихід (половина від затвердженого плану), а на інспекцію в черзі очікують 94 судна.

Нагадаємо, 18 березня повідомлялося, що Україна досягла домовленостей із Туреччиною та ООН про продовження зернової угоди.

Але минуло всього два дні, і країна-окупант висунула нові вимоги щодо продовження угоди та пригрозила виходом з ініціативи у разі недотримання окремих пунктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: