До Ємену відправили балкер з гуманітарним українським зерном

Читать на русском
Сьогодні, 26 березня, Україна відправила шосте судно в межах програми Grain From Ukraine. Балкер з зерном прямує до Ємену.
Міністерство інфраструктури України

Сьогодні, 26 березня, Україна відправила шосте судно в межах програми Grain From Ukraine. Балкер з зерном прямує до Ємену.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури в Facebook.

Балкер, що перевозить 30 тисяч тонн пшениці для Ємену за програмою Grain From Ukraine, уже прямує «зерновим коридором». Це шосте судно в межах цієї програми. Він вийшов із порту «Чорноморськ» 26 березня та доєднався до каравану ще з трьох суден.

Зазначається, що 30 тисяч тонн гуманітарної української пшениці отримає Ємен завдяки донатам урядів США, Франції та Іспанії. Загалом від моменту старту Grain From Ukraine з портів Великої Одеси відправлено 170 тисяч тонн української пшениці до таких країн, як Ефіопія, Сомалі, Ємен та Кенія.

Зауважимо, програма Grain From Ukraine була започаткована президентом Володимиром Зеленським з метою об’єднати розвинуті країни навколо продовольчої допомоги країнам, що перебувають на межі голоду.

Нагадаємо, 18 березня повідомляли, що Україна досягла домовленостей з Туреччиною та ООН про продовження «зернової угоди».

Проте уже 20 березня росія висунула свої вимоги щодо продовження угоди та пригрозила виходом з ініціативи у разі недотримання цих пунктів. Мова йде про зменшення терміну дії відповідних домовленостей.

При цьому повідомляли, що останні кілька місяців росія штучно гальмує реалізацію угоди, системно затримуючи огляд кораблів, які прямують через Босфор.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: