Питання зерна: міністри України та Польщі зустрінуться на кордоні, щоб вирішити проблему

Читать на русском
Зустріч має відбутися на кордоні України та Польщі у пункті пропуску Дорогуськ-Ягодзин. Міністри обговорюватимуть питання зерна.
cnnturk.com

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський проведе зустріч з польським колегою Робертом Телусом, вони мають обговорити проблему експорту зерна.

Про це повідомляє polskieradio24.

Як змінювалася вартість експорту української аграрної продукції до ЄвросоюзуВартість експорту сільгосппродукції з України до Євросоюзу до та після запровадження пільгового режиму – на інфографіці.

Цікаво, що зустріч має відбутися сьогодніна кордоні України та Польщі у пункті пропуску Дорогуськ-Ягодзин.

«Польська та українська сторони шукають шляхи вирішення проблем фермерів через наплив сільськогосподарської продукції – зокрема зернових – з України. Роберт Телус, призначений учора міністром сільського господарства, підкреслив, що це питання є для нього пріоритетним», - йдеться у повідомленні.

У Польщі вважають, що першочерговим завданням є звільнення зернових складів минулого врожаю до жнив. Вчора ввечері в штаб-квартирі Міністерства сільського господарства та сільського розвитку Польщі Роберт Телус провів засідання кризового штабу з питань імпорту української продукції.

Нагадаємо, у березні Україна досягла з Польщею домовленостей щодо спрощення проходження процедур під час експорту українських зернових та олійних культур транзитом через польську територію до інших країн.

Раныше з України до Ємену відправили балкер із гуманітарним українським зерном

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: