Зеленський розповів, як діятимуть ЗСУ у разі загрози оточення Бахмута

Читать на русском
Президент вкотре наголосив, що головне для України – людські життя, і у разі загрози оточення ЗСУ у Бахмуті будуть ухвалені відповідні рішення.
Фото: Офіс президента України

Бахмут, як і раніше, є «найгарячішою» ділянкою на лінії фронту, на цьому напрямі використовується величезна кількість різноманітного озброєння та боєприпасів.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції із польським лідером Анджеєм Дудою.

За його словами, ситуація у Бахмуті залишається складною, проте українські воїни продовжують тримати позиції у місті.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

«Там дуже складна історія. То нам вистачає артилерійських снарядів, то є дефіцит. Таке відбувається щодня. Є успіх у якихось блоках Бахмута – ми йдемо вперед, його нема – ми знову відходимо. Але ми у Бахмуті і ворог не контролює Бахмут», – заявив президент.

Зеленський додав, що у пріоритеті для нього – збереження якомога більшої кількості життів українських воїнів. У зв'язку з цим, якщо у Бахмуті виникне загроза оточення частин ЗСУ, командування ухвалить «правильні рішення».

«Оперативною ситуацією займається генерал Сирський. І для нього, і для мене головне – не втратити особовий склад. Безумовно, якщо буде момент ще гарячіших подій та небезпека, що ми можемо втратити особовий склад через оточення, будуть відповідні правильні рішення генерала на місці», – сказав глава держави.

Водночас, за словами Зеленського, чим швидше Україна отримає відповідне озброєння від союзників, тим швидше ЗСУ зможуть покращити свої позиції у Бахмуті.

Нагадаємо, за оцінкою аналітиків Інституту вивчення війни, російські війська займають приблизно 65% території міста. Разом з тим, у ЗСУ спростували заяву ватажка «вагнерівців» Пригожина про нібито захоплення Бахмута.

Раніше Зеленський розповів про можливі наслідки поразки України у Бахмуті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: