Ворог намагається штурмувати Бахмут та Мар'їнку, ЗСУ відбили понад 45 атак – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти не залишають спроб наступу на сході України. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти не залишають спроб наступу на сході України. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 4 квітня.

Найзапекліші бої ведуться на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. ЗСУ відбили тут понад 45 ворожих атак.

Помирають не лише на полі бою: розвідка розповіла про масове пияцтво серед бійців рфРосійська армія втратила значну частину своїх бійців через не бойові причини, серед яких найпоширенішою залишається масове пияцтво солдатів.

«Протягом доби противник завдав 2 ракетних та 28 авіаційних ударів, зокрема, застосував 17 БпЛА типу «Шахед-136». 14 із них було знищено нашими захисниками. Також ворог здійснив 7 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені серед цивільного населення», – розповіли у Генштабі.

Авіація сил оборони відповіла на це 7 ударами по районах зосередження окупантів. У той же час підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 пункти управління та станцію радіоелектронної боротьби противника.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати Бахмут - протягом доби наші захисники відбили близько 20 російських атак. Крім того, противник атакував позиції ЗСУ у районі Богданівки Донецької області.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках окупанти намагалися вести наступальні дії у районах Новокалинового, Первомайського та Мар'їнки, але у них нічого не вийшло. Водночас, ворог здійснив обстріли населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка Донецької області.

На Куп'янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Масютівка, Куп'янськ, Кам'янка та Первомайське Харківської області, а також Новоселівське та Крохмальне – Луганська.

Україна готова до вирішального весняного контрнаступу – NYTУкраїна готова до контрнаступу, але він стане перевіркою здатності армії переозброювати та відновлювати батальйони, зберігаючи при цьому мотивацію та навички маневрування.

На Лиманському напрямі протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі на південь від Кремінної. Крім того, рашисти обстріляли Макіївку, Діброву, Білогорівку Луганської області та Іванівку, Колодязі та Зарічне на Донеччині.

На Шахтарському напрямі протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Для корекції вогню артилерії активно застосовував БПЛА. Здійснив обстріл населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка Донецької області.

У Генштабі повідомили, що окупанти продовжують бешкетувати на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, він грабують цивільних, привласнюючи їхнє житло.

«Так, у місті Старобільськ Луганської області так звана окупаційна «влада» використовує представників комунальних служб для заселення військовослужбовців Росії у квартири та будинки, які тимчасово залишили громадяни України. Такі дії відбуваються на підставі профілактичних перевірок показників лічильників комунальними службами. Також почастішали випадки вивезення мирних громадян у невідомому напрямку без пояснень після вибіркових перевірок мобільних телефонів», – наголошується у звіті.

Нагадаємо, за останню добу в Україні було знищено 530 російських військових. Загальні втрати російської армії на 4 квітня становлять 175 690 військових.

Раніше повідомлялося, що росія прагне спонсорувати та розвивати альтернативні приватні військові компанії, щоб скоріше прибрати з фронту «вагнерівців».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: