Washington Post: Контрнаступ ЗСУ стримується повільним постачанням зброї

Читать на русском
Зокрема, американські танки M1 Abrams зможуть посилити ЗСУ тільки восени, через шість місяців після того, як український контрнаступ почнеться. Це занадто пізно
Ілюстративне фотоGetty Images

Попри те, що США і західні партнери активно нарощують обсяги військової допомоги Збройним силам України, ЗСУ, як і раніше, критично не вистачає зброї для повного винищення російських окупантів на території України та початку ефективного контрнаступу.

Про це повідомляє американське видання Washington Post.

Так, газета посилається на інформацію, яка була отримана від низки українських офіційних осіб, а також західних аналітиків та дипломатів. Скарга одна – постачання озброєнь від партнерів займає надто багато часу, при тому, що українська і російська армії активно готуються до весняного наступу, який може вирішити результат всієї війни.

Сирський про виснаження росіян у Бахмуті: дуже скоро ми скористаємося цією можливістюСирський заявив, що Україна скоро скористається виснаженням окупантів у Бахмуті, як свого часу зробила це під Києвом, Харковом, Балаклією та Куп'янськом.

Зокрема, американські танки M1 Abrams зможуть посилити ЗСУ тільки восени, через шість місяців після того, як український контрнаступ почнеться. Це занадто пізно.

«Час на боці рф, а це означає, що у неї є солдати та техніка, щоб вести довгу війну на величезному фронті... Україна не має такої переваги. Якщо зброя не буде доставлена досить швидко, Україні буде вкрай складно дати відсіч росіянам» - сказала виданню Рейчел Ріццо, аналітик Європейської програми Атлантичної ради.

Більш того, за даними газети, навіть анонсовані та підтверджені постачання можуть здійснюватися із затримками, якщо будуть перевантажені логістичні потужності. Це також зіграє на руку російським терористам.

Однак затримки з постачанням озброєння та боєприпасів – не єдина проблема. Зіграла негативну роль також шкідлива стратегія Заходу, яка полягала в поетапному наданні зброї Україні. Так, це, можливо, вберегло західні країни від прямого зіткнення з росією, але Україні обійшлося занадто дорого.

Нагадаємо, що за даними ISW, масштабний весняний наступ російської армії наближається до кульмінації. Україна має хороші можливості для того, щоб перехопити ініціативу та почати контрнаступ.

Президент Чехії припускає, що Україна матиме лише одну спробу розпочати контрнаступ. У разі його провалу отримати засоби для наступного буде вкрай складно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: