Ситуація на фронті: в епіцентрі бойових дій залишаються три населені пункти

Читать на русском
У районі Бахмута українські військові за добу відбили понад 20 атак росіян, біля Мар'їнки та Авдіївки – понад 15.
Facebook / Генеральний штаб ЗСУ

Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка залишаються в епіцентрі бойових дій. Загалом російські війська зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – було відбито понад 70 атак.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби противник завдав 5 ракетних і 32 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Лиманському напрямі протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки та Верхньокам'янського.

На Бахмутському напрямку окупанти не перестають штурмувати Бахмут, намагаються взяти його під повний контроль – ЗСУ відбили більше 20 атак. Також українські військові відбили атаки окупантів у районі населеного пункту Іванівське.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Первомайського та Мар'їнки – успіху не мав. Минулої доби, лише поблизу Мар'їнки та Авдіївки було відбито понад 15 ворожих атак.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник активних дій не проводив, удосконалював оборонні рубежі та позиції.

Українська авіація за добу завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 1 пункт управління, 3 райони зосередження живої сили, 3 позиції засобів протиповітряної оборони та 6 інших важливих об'єктів ворога.

Нагадаємо, аналітики ISW констатували, що росія провалила «великий» зимовий наступ і не досягла поставленої мети – повністю захопити Донецьку та Луганську області – до кінця березня.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков озвучив терміни контрнаступу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: