У Слов'янську опікунів, що відмовляються від евакуації дітей, позбавлять обов'язків

Читать на русском
Опікунів, які відмовляються виїхати з Донецької області, позбавлять обов’язків, а дітей евакуюють примусово. Дане рішення пов’язано із небезпекою та наближенням фронту.
Фото: Восток SOS

У Слов’янську міська комісія з питань захисту прав дитини ухвалила рішення примусово евакуювати дітей. Опікунів, які відмовляються виїхати, позбавлять обов’язків.

Про це повідомила керівниця служби у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації Олена Соколова, передає Суспільне.

«В Донецькій області обов’язкова евакуація затверджена постановою Кабінету Міністрів №866 від 2 серпня 2022 року. Опікуни зобов’язані евакуюватись із дітьми за межі Донецької області до більш безпечних регіонів України», – нагадала вона.

Таке рішення зумовлене небезпекою та наближенням фронту.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

У постанові сказано, що в разі відмови від обов'язкової евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайної ситуації, під час дії на території України або в окремих її місцевостях надзвичайного або воєнного стану опіка, піклування може припинитися.

За словами Олени Соколової, більшість опікунських родин, дитячих будинків сімейного типу виїхали з міста. Але наразі у Слов’янській громаді залишаються 23 родини, в яких виховуються 34 дитини-сироти та дитини, що позбавлені батьківського піклування.

Посадовиця повідомила, що адміністрація постійно звертається до родин, пояснює, що евакуація безплатна, нагадує про надання всієї необхідної допомоги.

Вона зазначила, що 27 березня під час обстрілу Слов’янська був поранений неповнолітній, тому заходи вживаються у суворішій формі.

Нагадаємо, 31 березня окупанти вдарили по Авдіївці, серед загиблих є 5-місячне немовля.

Раніше в Авдіївці оголосили евакуацію, мобільний зв'язок не працюватиме.

Також влада закликала жителів Херсонської громади евакуюватися.

Раніше повідомлялося, що голова Харківської ОВ Олег Синегубов допустив примусову евакуацію з окремих населених пунктів Харківської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: