Жертвами російського вторгнення за рік стали понад 460 дітей в Україні

Читать на русском
Тільки за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 461 дитина загинула та понад 927 отримали поранення.

За рік повномасштабної збройної агресії російських окупантів в Україні постраждали 1388 дітей. З них близько третини – загинули.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Рік війни України проти окупантів: відео про перші тижні опоруПро те, як ЗСУ вщент розбили найкращі війська росіян у перші тижні війни – у відео від Слово і діло

«За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 461 дитина загинула та понад 927 отримали поранення різного ступеня тяжкості», – сказано в повідомленні.

Найбільше дітей постраждало у Донецькій області – 445, Харківській – 272, Київській – 123, Херсонській – 90, Запорізькій – 84, Миколаївській – 83, Чернігівській – 68, Луганській – 66, Дніпропетровській – 64.

Крім того, через масовані бомбардування та обстріли збройними силами росії протягом року пошкоджено 3126 навчальних закладів. 438 із них зруйновано повністю.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у річницю повномасштабного вторгнення росії заявив, що перемога України неминуча. Він також не сумнівається, що агресор понесе відповідальність за свої дії.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний також звернувся до українців у річницю російського вторгнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: