У Мінреінтеграції назвали встановлену кількість дітей, яких депортували в рф

Читать на русском
З початку повномасштабного вторгнення рф наразі встановили понад 19 тисяч випадків депортації дітей на територію країни-агресора.
Ілюстративне фотоReuters

З початку повномасштабного вторгнення в Україну було встановлено майже 20 тисяч випадків депортації дітей на територію росії.

Про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє в Telegram.

Як зазначають у відомстві, збором даних займається Національне інформаційне бюро.

Як діяти рідним депортованих дітей – омбудсмен дав рекомендаціїОфіс омбудсмена верифікував перебування на території росії понад 14 тисяч українських дітей, проте їхня загальна кількість може бути набагато більшою.

«Згідно з останніми даними Національного інформаційного бюро, незаконно депортованими вважаються 19 514 українських дітей. Відомо також, що на тимчасово окупованих територіях і в росії знаходяться близько 4390 статусних дітей, до яких належать діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування», - розповідають у Мінреінтеграція.

Крім того, повідомляється, що зібрані дані будуть використані українськими та міжнародними слідчими для притягнення до відповідальності всіх винних у депортації.

Раніше ми повідомляли, що Україна змогла повернути понад 300 дітей із понад 16 тисяч, депортованих до росії та Білорусі.

Нагадаємо, що в Україні внаслідок повномасштабної агресії російської федерації загинули 462 дитини, 931 дитина отримала поранення.

Також омбудсмен повідомила, які п'ять сценаріїв використовує рф для викрадення українських дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: