Зведення Генштабу: ЗСУ за день відбили понад 50 ворожих атак

Читать на русском
Протягом цієї доби підрозділами Сил оборони України було відбито понад 50 атак противника. Найзапеклішими залишаються бої за райони населених пунктів Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Російські війська зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Українські військові відбили понад 50 атак російських окупантів на сході. Тим часом загарбники випустили балістичні ракети по мирних містах України.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у зведенні, яке опубліковане на Фейсбуці.

«Протягом доби противник завдав 2 ракетні, 25 авіаційних ударів та здійснив 6 обстрілів з реактивних систем залпового вогню», - йдеться в повідомленні.

У Генштабі зазначають, що, не маючи бажаних результатів на полі бою, ворог продовжує цинічно вести війну проти мирних громадян.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

У суботу, 1 квітня, російська федерація знову завдала ракетних ударів по цивільних об’єктах міста Дружківка Донецької області та інших населених пунктах України, застосувавши балістичні ракети. Є поранені серед цивільного населення.

«Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом цієї доби підрозділами Сил оборони України було відбито понад 50 атак противника. Найзапеклішими залишаються бої за райони населених пунктів Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка», - поінформували у Генштабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Вище політичне керівництво Республіки Білорусь продовжує підтримувати російську агресію, надає загарбникам повітряний простір та територію.

На білоруських полігонах триває підготовка підрозділів територіальних військ збройних сил рф. Разом з тим, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Протягом доби російські війська здійснили обстріли населених пунктів Олександрівка Чернігівської області; Баранівка, Волфине, Катеринівка, Кіндратівка, Новомиколаївка, Попівка Сумської області, а також населених пунктів Ветеринарне, Зибине, Охрімівка і Красне Перше на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Дворічна, Кутьківка, Западне, Масютівка, Куп’янськ, Піщане, Крохмальне та Новоселівське Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби російські загарбники вели безуспішні наступальні дії в районах південніше Кремінної та Верхньокам’янського. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Колодязі, Діброва, Білогорівка та Роздолівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурму Бахмута. Проте українські захисники мужньо тримають населений пункт. У той же час, противник вів безуспішні наступальні дії в Богданівці Донецької області. Протягом доби росіяни здійснили обстріли населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Курдюмівка, Диліївка, Нью-Йорк та Дружківка.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог безуспішно вів наступальні дії в районах Авдіївки, Сєверного, Первомайського та Мар’їнки. Обстріляв Авдіївку, Орлівку, Нетайлове, Красногорівку, Георгіївку і Мар’їнку.

На Шахтарському напрямку протягом доби загарбники активно застосовували безпілотники для коригування вогню артилерії, здійснили обстріли населених пунктів Побєда, Новомихайлівка, Вугледар, Велика Новосілка Донецької області.

На Луганщині окупанти виселяють людей з їх осель – ГенштабВ Луганській області росіяни виселяють людей з власних домівок, щоб заселити туди військовослужбовців окупаційних військ.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російські війська активних дій не проводили, удосконалювали оборонні рубежі та позиції. Здійснили обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них - Времівка Донецької області; Бурлацьке, Затишшя, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Малі Щербаки, Кам’янське Запорізької області, а також Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Берислав, Веселе, Миколаївка, Бургунка, Кізомис Херсонської області та Херсон.

У Генштабі поінформували, що авіація Сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження загарбників, a підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 2 склади боєприпасів ворога.

Нагадаємо, що українські захисники за минулу добу, 31 березня ліквідували 630 окупантів. Загалом втрати ворога за час повномасштабної війни наближаються до 174 тисяч.

Раніше стало відомо, що через недбалість військовослужбовця ЗСУ недоотримали авіапалива на 6,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: