Маляр розкрила співвідношення втрат ЗСУ та армії окупантів на Сході

Читать на русском
Заступник міністра оборони розповіла, що втрати оккупантів були більшими і в 2014-2015 роках, але зараз цей коефіцієнт майже вдвічі зріс на користь України.
Фото: clutch.net.ua

Співвідношення втрат української та російської армій у східних областях може сягати 1 до 10.

Такими даними у своєму Telegram-каналі поділилася заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

«На жаль, втрати – це неминучий наслідок війни. Без втрат не буває. Однією з головних завдань воюючої сторони є знищення фізичної сили противника. Але втрати ворога в рази більші», – заявила заступник міністра оборони.

Вона зазначила, що перевага у кількості особового складу та озброєння ніяк не рятує ворога у цій ситуації.

«Втрати були більші у них і в 2014-2015, але зараз цей коефіцієнт майже вдвічі зріс на нашу користь. У нас бувають такі дні на Сході, коли співвідношення вбитими сягає 1 до 10. Це, звичайно, не щодня, і середній коефіцієнт нижчий, але менше з тим», – повідомила Маляр.

Нагадаємо, що російська армія в ході війни з Україною зазнала нищівних втрат в офіцерському складі, – кількість ліквідованих офіцерів перевалила позначку у дві тисячі одиниць, а реальні втрати можуть бути ще вищими.

При цьому лише за останню добу втрати росії склали 610 осіб. А з початку вторгнення у лютому минулого року було знищено 172 тисячі 340 окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: