ЗСУ відбили більше 30 атак ворога на чотирьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Російська окупаційна армія продовжує зазнавати великих втрат, через що серед військових рф фіксується масове дезертирство.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російські війська продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Минулої доби Сили оборони відбили тут понад 30 атак противника.

Найзапеклішими залишаються бої за населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу від 31 березня.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

Там повідомили, що за добу противник завдав територією України 5 ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснив понад 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Зокрема, рф вдарила по цивільних об'єктах Запоріжжя та інших населених пунктів України, застосувавши балістичні ракети. Для авіаційних ударів противник також задіяв 6 ударних БпЛА типу «Шахед-136» – усі вони були знищені воїнами ЗСУ.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати позиції українських військ у Бахмуті, намагається взяти його під повний контроль.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії неподалік населених пунктів Макіївка, Кремінна, Діброва, Білогорівка та в районі Серебрянського лісництва.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії поблизу населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка та Первомайське, успіху не мав. Здійснив обстріл населених пунктів Степове, Тонечко, Мар'їнка, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог активно застосовував БПЛА для коригування вогню артилерії, здійснив обстріли населених пунктів Водяне, Вугледар, Велика Новосілка, Красногорівка та Новосілка Донецької області.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

За даними військових, в армії рф фіксуються масові випадки дезертирства.

«Продовжується тенденція збільшення випадків втечі груп особового складу противника з підрозділів та військових частин. Так, у Старобільському районі тимчасово окупованої території Луганської області, окупанти розшукують 50 військовослужбовців, які дезертирували», – заявили в Генеральному штабі.

Минулої доби авіація ЗСУ завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 8 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад паливно-мастильних матеріалів, 2 зенітно-ракетних. підрозділ на вогневій позиції, і навіть станцію радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, втрати окупаційної армії вже перевищили 173 тисячі військових. За останню добу окупанти втратили 460 військових, 5 танків та десятки єдиних іншої військової техніки.

Раніше повідомлялося, що майже всі жителі України вірять, що країна зможе перемогти російських терористів. Більшість українців вірить, що перемогти агресора вийде ще до початку 2024 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: