Дві бригади ЗСУ з Bradley та Stryker скоро будуть в Україні – Пентагон

Читать на русском
У Пентагоні запевнили, що обидві українські бригади скоро закінчать загальновійськову підготовку і прибудуть в Україну
Патрік РайдерReuters

Дві бригади Збройних сил України, які мають на озброєнні бойові машини піхоти M2 Bradley та бронетранспортери M1126 Stryker, майже закінчили навчання і скоро повернуться до України.

Про це повідомив спікер Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер, на брифінгу 30 березня.

Bradley, Stryker & Abrams: що являє собою бронетехніка, яку Україна отримає від СШАПро те, що являють собою M2 Bradley, M1126 Stryker і M1A2 Abrams, які Україна отримає від США – в матеріалі Слово і діло

За словами Райдера, обидві бригади скоро закінчать загальновійськову підготовку і прибудуть в Україну. Також генерал додав, що в Німеччині на полігонах додатково навчаються ще два мотопіхотних батальйони ЗСУ.

Крім цього, з квітня 2022 року понад три тисячі українських солдатів пройшли навчання поводженню із західною технікою на території європейських країн-союзників.

«Наші партнери наразі навчають понад 11 000 українських солдатів у 26 різних країнах. США будуть продовжувати проводити навчання і тісно співпрацювати з нашими союзниками, щоб забезпечити українському народу допомогу» – зазначив він.

Нагадаємо, згідно з прогнозами Пентагону, Україну навесні та влітку чекають важкі бої. Але союзники зроблять все можливе, щоб вирішити проблему дефіциту боєприпасів.

Зараз, перед обличчям майбутнього контрнаступу, офіційні особи США рекомендують українській стороні економити артилерійські боєприпаси, але утримуються від прямих вказівок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: