ПС ЗСУ підтвердили, що вже застосовують по російських терористах керовані бомби JDAM

Читать на русском
JDAM – не сама бомба, а обладнання, створене на базі технології GPS. Воно встановлюється на авіаційні бомби вільного польоту стандартів НАТО
Ілюстративне фотоbuilding-tech.org

Повітряні сили ЗСУ вже застосовують отримані від США керовані авіаційні бомби JDAM для ударів по російських терористах. Поки що JDAM застосовують для ураження особливо важливих цілей росіян.

Про це повідомив речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Національного телемарафону.

«Ми також використовуємо бомби JDAM. Це бомби західного зразка, якими наша авіація завдає успішних ударів по важливих цілях. Ці бомби трохи меншої потужності, але надзвичайно високоточні» – зазначив він.

Гнат підкреслив, що ЗСУ задоволені першими результатами застосування JDAM; Україні потрібно більше таких бомб, і вони забезпечать більший успіх на фронті.

JDAM - не сама бомба, а обладнання, створене на базі технології GPS. Воно встановлюється на авіаційні бомби вільного польоту стандартів НАТО, перетворюючи їх у всепогодні керовані авіаційні боєприпаси. Набір JDAM складається з інерційної системи навігації, приймача сигналу супутника, невеликих крил і хвостового стабілізатора. Все це перетворює звичайну авіабомбу в керований засіб ураження, який може діставати цілі на далеких відстанях.

Нагадаємо, що ще в середині грудня 2022 року стало відомо, що адміністрація США планує передати Україні передове електронне обладнання, здатне перетворювати некеровані авіаційні боєприпаси в «розумні бомби».

22 лютого 2023 року стало відомо, що США постачають Україні бомбу дальнього радіуса дії JDAM-ER з GPS-наведенням виробництва Boeing, яка здатна вражати цілі на відстані понад 70 км.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: