Через недбалість військовослужбовця ЗСУ недоотримали авіапалива на 6,5 млн грн

Читать на русском
Військовослужбовець не перевірив на щільність резервуар, куди було відвантажене авіаційне паливо. В результаті ЗСУ втратили 89 тонн авіаційного палива.

Співробітники Держбюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру у службовій недбалості військовослужбовцю, який допустив витік стратегічного авіаційного палива вартістю 6,5 млн грн.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Серед обов'язків військослужбовця було забезпечення зберігання паливно-мастильних матеріалів в одній із військових частин ЗСУ.

Однак у серпні 2022-го року він не перевірив на щільність резервуар, куди було відвантажено авіапаливо для газотурбінних двигунів. Через негерметичні клапани з резервуарів вибігло майже 89 тонн палива.

Військовому повідомили про підозру у недбалому ставленні до служби, що спричинило тяжкі наслідки, скоєне в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, ГБР затримало двох військовослужбовців, які допомагали ухилистам.

Також стало відомо, що сталося у військовій частині на Чернігівщині – там, нагадаємо, загинули четверо військовослужбовців.

Також повідомлялося, що Міноборони пропонує повернути громадський контроль над закупками продовольства та пального для армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: