Угорщина може переглянути відносини з росією – Орбан

Читать на русском
Орбан припускає, що відносини Європи з кремлем можуть не відновитися після закінчення війни рф проти України. Це змусить Угорщину переглянути свої зовнішньополітичні погляди.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країні, можливо, доведеться переглянути свої відносини із російською федерацією.

Таку заяву він зробив під час свого виступу на економічному форумі у Будапешті, повідомляє Bloomberg.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

За його словами, хоч Угорщині зараз і вигідно підтримувати зв'язки з країною-агресором, у тому числі через енергетичну залежність Будапешта, відносини Європи з кремлем можуть не відновитися після закінчення війни рф проти України.

У зв'язку з цим Угорщині, найімовірніше, доведеться переглянути свої зовнішньополітичні погляди та змінити своє ставлення до країни-окупанта.

«Я розумію необхідність відновлення відносин між рф та ЄС після війни, але це буде неймовірно складно зробити, майже нереально. Тому Угорщина повинна переглянути свою політику щодо росії. Потрібно подумати про те, які стосунки ми зможемо підтримувати протягом найближчих 10–15 років», – заявив Орбан.

Нагадаємо, Угорщина займає неоднозначну позицію щодо вторгнення росії в Україну. Вона продовжує вести торговельну діяльність із країною окупантом і часто блокує ініціативи ЄС щодо підтримки України.

При цьому сама росія на початку березня відзначилася дивним вчинком та несподівано скасувала безвізовий режим для угорських дипломатів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: