Візит Санду в Україну: Зеленський розповів, про що говорив із президенткою Молдови

Читать на русском

Сторони обмінялися думками щодо посилення санкційного тиску на рф та обговорили подальшу співпрацю в контексті протидії викликам з боку кремля.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський провів переговори з лідеркою Молдови Маєю Санду, яка прибула до України з робочим візитом.

Про це повідомили у пресслужбі президента України.

Сторони обмінялися думками щодо посилення санкційного тиску на рф та обговорили подальшу співпрацю в контексті протидії викликам з боку кремля. Зеленський подякував молдовській стороні за ухвалення рішення про визнання Голодомору геноцидом.

Президент також відзначив прогрес у питаннях розвитку транспортної інфраструктури, у тому числі сполучення Одеської області та півдня Молдови новим залізничним коридором із загальним прикордонним та митним контролем.

«Сторони позитивно відзначили роботу відповідних відомств двох країн, спрямовану на підвищення пропускної спроможності на окремих прикордонних ділянках», – йдеться у заяві ОПУ.

Окрему увагу було приділено питанню створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський, Санду, а також лідери трьох інших європейських країн відвідали Бучу, щоби вшанувати пам'ять загиблих під час російської окупації. Під час церемонії прозвучали імена 77 ідентифікованих осіб, похованих у братській могилі біля храму, а також 11 військовослужбовців, які загинули під час боїв за Бучу.

Раніше повідомлялося, що парламент Молдови прийняв декларацію із засудженням агресії росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: