Парламент Молдови ухвалив декларацію із засудженням агресії росії проти України

Читать на русском
Парламентарі закликали негайно припинити бойові дії проти України, а також підтримали створення спеціального трибуналу для розслідування злочинів росії.
Фото: Парламент Молдови

Парламент Молдови підтримав декларацію, яка засуджує агресію російської федерації проти України.

Про прийняття відповідного рішення повідомила пресслужба законодавчого органу.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

За ухвалення декларації проголосували 55 депутатів від партії «Дія та солідарність». При цьому депутати від Блоку комуністів та соціалістів залишили залу засідання, а представники проросійської партії «Шор» взагалі не з'явилися в парламенті.

У декларації зазначено, що росія з лютого 2014 року веде незаконну, нічим не спровоковану та необґрунтовану агресивну війну проти України, яка 24 лютого переросла у повномасштабне вторгнення.

«Цей акт відкритої агресії є військовими злочинами і грубим і серйозним порушенням принципів міжнародного права та міжнародних зобов'язань, взятих на себе росією», – йдеться в документі.

Серед іншого народні обранці закликали негайно припинити військові дії проти України, підтримали створення спеціального трибуналу для розслідування злочинів росії, а також підтвердили готовність продовжувати надавати гуманітарну допомогу Україні.

Нагадаємо, кілька днві тому проросійські сили організували у столиці Молдови антиурядовий мітинг. Учасники акції спробували прорватися до будівлі уряду, проте поліція зупинила їх.

Незадовго до цього президент країни Майя Санду заявила про плани росії здійснити держпереворот у Молдові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: