У Молдові звинуватили спецслужби рф у підготовці масових протестів

Читать на русском
Росія причетна до організації масових протестів у Кишиневі проти влади. Спецслужби кремля планують дестабілізувати ситуацію у Молдові.
NewsMaker

Росія причетна до організації масових протестів у Кишиневі проти влади. Спецслужби кремля планують дестабілізувати ситуацію у Молдові.

Про це заявив голова поліції Молдови Віорел Чернеуцяну.

Спецслужби російської федерації сформували для масових протестів у Молдові 10 груп у яких перебувають по 10 осіб. Їм обіцяли по 10 тисяч доларів за підтримку проросійських сил у країні.

Відомо, що вчора, 11 березня, поліція затримала сімох учасників підпільної мережі. Крім цього, правоохоронці затримали громадянина росії, який прибув до Кишинева 9 березня. За попередньою інформацією, він повинен був навчити людей, які мали дестабілізувати ситуацію у країні.

«Наш агент під прикриттям, запроваджений у цю групу, вступив у контакт з людиною з росії. Другий громадянин рф Андрій приїхав до Молдови, щоб організувати навчання. Раніше він уже бував у Молдові, кілька разів змінював прізвище та документи, щоб його не можна було відстежити», – додав голова поліції.

Нагадаємо, 9 березня в Придністров'ї заявили про запобігання теракту проти посадових осіб, який готували нібито за вказівкою Служби безпеки України.

В Службі безпеки України заявили, що повідомлення про запобігання нібито теракту проти посадових осіб Придністров'я є зрежисованою кремлем провокація.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: