Путін вважає загрозою для стабільності своєї влади відправку на війну новобранців – ISW

Читать на русском
Російських призовників, швидше за все, не відправлять воювати в Україну, однак на них доведеться витрачати ресурси міноборони рф, вважають аналітики ISW.

Президент рф володимир путін побоюється за стабільність свого режиму, тому навряд чи направить в Україну нещодавно мобілізованих росіян.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти ISW вважають, що російський диктатор вважає загрозою для стабільності своєї влади відправку на війну молодих призовників. У зимово-весняний період 2022 року це спровокувало соціальну напруженість у росії. Тому він зробив ставку на мобілізацію резервістів і набір найманців.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

«Навчальні потужності росії обмежені. Те, що їх займуть призовники, які не воюватимуть у 2023 році, позбавляє кремль можливості навчати резервістів і добровольців», – йдеться у звіті ISW.

У відповідь на контрнаступ України у вересні 2022 року на Харківщині путін не задіяв мобілізованих із призовних циклів весни 2022 року, а натомість призвав резервістів для стабілізації лінію фронту.

На думку аналітиків, це говорить про те, що путін віддає перевагу мобілізації резервістів, а не призову в бій – ймовірно, з політичних причин.

В інституті допускають, що влада рф може спробувати набрати поповнення для війни в Україні серед солдатів, які закінчують службу за призовом – шляхом примусу або вмови. Але впевненості, що така тактика принесе бажаний для російської влади результат, немає, стверджують аналітики.

Нагадаємо, за даними брианської розвідки, в росії планують мобілізувати 400 тисяч під виглядом «добровольців».

Також повідомлялося, що в росії заохочують чоловіків воювати, щоб не оголошувати мобілізацію.

Раніше у ГУР заявили про те, що росія щомісяця приховано мобілізує по 20 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: