У рф заохочують чоловіків воювати, щоб не оголошувати мобілізацію – ЗМІ

Читать на русском
У росії шукають новобранців для поповнення сил для війни проти України. Чоловіків заохочують вступати до війська грошима та пільгами.
Getty Image

У росії шукають новобранців для поповнення сил для війни проти України. Чоловіків заохочують вступати до війська грошима та пільгами.

Про це пише Associated Press.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

По всіх регіонах російській федерації розгорнули тимчасові пункти вербування на війну проти України. Чоловікам по всій країні приходять повістки з комісаріатів.

Відомо, що в рф наказали місцевій владі залучити певну кількість добровольців. Деякі посадовці оголосили про створення центрів вербування з метою змусити чоловіків підписувати контракти, які дозволяють їх відправляти в бій як професійних військових.

Щоб уникнути офіційного оголошення другої хвилі мобілізації кремль намагається заохотити чоловіків воювати грошовими бонусами та пільгами.

«Наприклад, муніципальна адміністрація на заході Ярославської області пообіцяла одноразову премію близько 3800 доларів за реєстрацію, а якщо чоловіка відправлять в Україну – місячну зарплату до 2500 доларів та близько 100 доларів на день за «участь в активних наступальних операціях» і 650 доларів «за кожен кілометр просування в складі штурмових груп», – зазначають у виданні.

Солдатам також обіцяють пільги в сплаті податків і кредиту, пільговий статус вступу до університету для своїх дітей, щедру компенсацію сім'ї, якщо він буде поранений або загине у бою, а також статус ветерана війни.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов нещодавно заявив, що росія щомісяця приховано мобілізує по 20 тисяч людей.

Також повідомляли, що в анексованому Криму країна-агресор мобілізує до лав своєї окупаційної армії пожежників, рятувальників і співробітників пенітенціарної служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: