У рф планують мобілізувати 400 тис. під виглядом «добровольців» – британська розвідка

Читать на русском
У росії готуються розпочати велику кампанію з метою набору додаткових 400 тисяч військовослужбовців.
Укрінформ

У росії готуються розпочати велику кампанію з метою набору додаткових 400 тисяч військовослужбовців.

Про це повідомляє британська розвідка.

Російська влада готується розпочати велику мобілізаційну кампанію у той час, коли необхідної військової техніки у Москви немає. Залучати чоловіків до війни планують під виглядом набору нібито добровольців та професійних кадрів, а не як обов'язкову мобілізацію.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

«Існує реальна ймовірність того, що на практиці ця відмінність буде розмито, і що регіональна влада спробує виконати поставлені завдання з вербування, змушуючи чоловіків вступати до лав», – розповідають розвідники.

Зауважують, що російська влада вибрала добровольчу модель, щоб заповнити брак кадрів і звести до мінімуму внутрішнє інакомислення. Проте малоймовірно, що їм вдасться залучити саме таку кількість чоловіків.

«Для відновлення бойової могутності рф в Україні знадобляться не тільки кадри. Москві потрібно більше боєприпасів та військової техніки, ніж вона має зараз», – додають у дописі.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов нещодавно заявив, що росія щомісяця приховано мобілізує по 20 тисяч людей.

Зокрема, чоловіків заохочують вступати до війська грошима та пільгами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: