Ситуація у Бахмуті гірша, ніж була раніше – аналітик

Читать на русском
Аналітик Роб Лі заявив, що у Бахмуті ситуація погіршилася в порівнянні з періодом місяць-два тому. Для ЗСУ погіршилося також співвідношення втрат.
Фото: AFP

Ситуація у Бахмуті Донецької області гірша, ніж була раніше. Обставини, важливість міста та співвідношення втрат змінилися порівняно з місяцем-два тому.

Про це в інтерв'ю Forbes розповів старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики (FPRI) Роб Лі.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

«Я не розкриватиму конфіденційну інформацію про ситуацію в Бахмуті, але вона гірша, ніж була раніше. Обставини, важливість міста та співвідношення втрат змінилися порівняно з місяцем-два тому», – сказав він.

Аналітик констатував, що у Бахмуті росія зазнає великих втрат: особливо драматичними вони були у листопаді-грудні.

Проте, за словами Лі, співвідношення втрат зараз для українських військових погіршилося: «Раніше йшлося про співвідношення один до п'яти чи один до семи (Україна: росія). Таким воно, ймовірно, було протягом усього повномасштабного вторгнення, але зараз перевага на користь українців не така велика».

«Останнім часом ЗСУ стає все важче, вони втратили контроль на флангах: у січні – східний фланг у Бахмуті, а наприкінці лютого – північний. Російські сили наблизилися до транспортних шляхів Бахмуту. І це проблема. Бахмут – укріплене місто, яке легко захищати завдяки потужним заводам та будинкам, проте, якщо російські сили перекриють українцям ланцюги поставок, утримувати його буде надто складно», – сказав аналітик.

Нагадаємо, 14 березня члени Ставки Верховного Головнокомандувача, зібраної президентом Володимиром Зеленським, ухвалили рішення продовжувати оборону Бахмута.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ефект від оборони міста буде помітним у найближчому майбутньому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: