У МЗС розповіли, чого очікують від переговорів Сі Цзіньпіна з путіним

Читать на русском
Спікер міністерства підкреслив, що Україна готова до тіснішого діалогу з Китаєм для відновлення миру відповідно до принципів, закріплених у Статуті ООН.
Фото: theaustralian.com.au

Міністерство закордонних справ України уважно стежить за візитом глави Китаю Сі Цзіньпіна до росії.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко, його слова передає Радіо Свобода.

У міністерстві очікують, що під час переговорів з володимиром путіним китайський політик використає свій вплив на рф, щоб зупинити війну проти України.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

Ніколенко також зазначив, що «наріжним каменем» будь-яких можливих домовленостей має стати пункт про відновлення територіальної цілісності України.

За словами спікера, глава МЗС Дмитро Кулеба наголосив на цьому в нещодавній телефонній розмові зі своїм китайським колегою.

«Ми готові до тіснішого діалогу з Китаєм для відновлення миру в Україні відповідно до принципів, закріплених у Статуті ООН та в останній резолюції Генеральної асамблеї ООН з цього питання», – додав Ніколенко.

Нагадаємо, Сі прибув до Москви у понеділок, 20 березня. Його візит триватиме до 22 березня. Напередодні лідер КНР заявив, що вірить у можливість знайти «раціональний вихід із української кризи». Але для цього, за його словами, потрібно продовжувати діалог та консультації у «рівноправному та розсудливому ключі».

Російський диктатор путін, у свою чергу, знову заговорив про врегулювання війни дипломатичним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: