Китай не змінюватиме свою позицію щодо війни росії проти України – Сі Цзіньпін

Читать на русском
Лідер КНР відреагував на критику плану Китаю щодо врегулювання війни російської федерації проти України.
Фото: EPA

Глава КНР Сі Цзіньпін повідомив, що Китай не збирається змінювати свою позицію щодо врегулювання війни росії проти України.

Про це китайський лідер заявив під час зустрічі з Олександром Лукашенком, повідомляє сайт Центрального телебачення КНР.

Мирний план Китаю: яка його мета і що стоїть за зростанням активності ПекінаПро те, що стоїть за так званим мирним планом Китаю і яку мету насправді переслідує Пекін – в матеріалі Слово і діло

Сі Цзіньпін зазначив, що основна позиція Китаю полягає у сприянні миру та переговорам між Україною та країною-агресором.

«Ми повинні дотримуватись напряму політичного врегулювання, відмовитися від менталітету часів Холодної війни, поважати законні інтереси безпеки всіх країн та побудувати збалансовану, ефективну та стійку архітектуру європейської безпеки», – заявив Сі.

Крім того, глава Китаю закликав «певні країни» зробити чіткі кроки для припинення вогню та війни та вирішення «кризи» мирним шляхом.

Нагадаємо, 24 лютого влада КНР представила свій «мирний план». Він складається з 12 статей і включає, серед іншого, пункти про припинення бойових дій та поновлення мирних переговорів.

Україна та західні лідери піддали ініціативу Китаю критиці. Так, в Офісі президента України наголосили, що будь-який план, який передбачає встановлення нової лінії розмежування, призведе до погіршення ситуації в Україні.

Свою думку також висловили канцлер Німеччини Олаф Шольц та радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: