Голова КНР проігнорував пропозицію Байдена про телефонну розмову – ЗМІ

Читать на русском
Попри намагання американських дипломатів, голова КНР Сі Цзіньпін проігнорував пропозицію поговорити телефоном з президентом США Джо Байденом.
Reuters

Попри намагання американських дипломатів, голова КНР Сі Цзіньпін проігнорував пропозицію поговорити телефоном з президентом США Джо Байденом.

Про це пише Reuters.

Президент Байден заявив про намір поговорити з головою КНР Сі Цзіньпіном ще минулого місяця, щоб обговорити інцидент, коли американський винищувач збив китайську повітряну кулю над територією США.

Reuters зауважує, що Вашингтон прагне перезавантажити відносини з Пекіном і дзвінок Байдена був би першим кроком. Розмова можна стати першим контактом лідерів після зустрічі на полях G20 у листопаді 2022 року на Балі. Проте попри зусилля американських дипломатів, китайці не виявили інтересу до організації такої розмови.

Протистояння США та Китаю: порівняння економічного та військового потенціалу державПротистояння США та Китаю. Порівняння економічного та військового потенціалу двох країн – на інфографіці.

«Натомість цього тижня Сі здійснив візит до москви, де він і президент володимир путін виступили з критикою на адресу Сполучених Штатів», – нагадують у виданні.

Нагадаємо, російський диктатор володимир путін вже поспішив заявити, що китайська мирна ініціатива може стати основою для припинення воєнних дій.

Володимир Зеленський же заявив, що Україна поки не отримувала від Китаю пропозицій виступити посередником для врегулювання війни, попри заяви Пекіна про готовність сприяти переговорам з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: