Веніславський не виключив розсилку повісток українцям через месенджери

Читать на русском
Веніславський заявив, що у впровадження цієї ініціативи є ціла низка нагальних причин – наприклад, існують проблеми з мобілізацією.
Ілюстративне фотоtsn.ua

Не виключається, що в майбутньому в Україні буде реалізована ідея розсилки українцям повісток від військкоматів через месенджери, оскільки ще до початку війни була повністю сформована база номерів мобільних телефонів чоловіків призовного віку.

Про це заявив представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський в ефірі Національного телемарафону 29 березня.

«На рівні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки ми зараз розглядаємо питання удосконалення законодавчих підстав для вручення повісток, в тому числі можливість посилати чоловікам, що підлягають мобілізації, повідомлення про необхідність з'явитися в центр комплектування за допомогою месенджерів, тобто посилати повістки онлайн. Зараз розглядаємо можливість усунення бюрократичних проблем, пов'язаних з цим питанням... технічні можливості переконатися, що повістка була доставлена онлайн, є» – заявив він.

Мобілізація в Україні: хто і де має право вручати повісткиМобілізація 2023 – які особи та де можуть видавати повістки. У законі немає чітких вказівок того, де має відбуватися вручення повістки, але уповноважене це робити певне коло осіб.

Веніславський додав, що у впровадження цієї ініціативи є ціла низка нагальних причин – наприклад, існують проблеми з мобілізацією.

«Повинні бути відвертими: дійсно є певні проблеми з мобілізацією, тому що в результаті є дуже багато внутрішньо переміщених осіб, серед яких багато чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані. Але оскільки вони знаходяться не за місцем реєстрації та не всі стали на військовий облік за місцем фактичного проживання, є проблеми із призовом» – сказав постпред президента в Раді.

Нагадаємо, [мобілізаційний процес планується вдосконалити. Зокрема, зміни торкнуться закону про мобілізацію, над поправками до нього зараз веде роботу профільний Комітет Верховної Ради України.

Раніше Міністерство культури та інформаційної політики офіційно підтвердило посилення правил виїзду за кордон для чоловіків-артистів. При цьому, відомство може сприяти виїзду за кордон творців тільки при наявності військово-облікових документів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: