У Верховній раді анонсували внесення змін до закону про мобілізацію

Читать на русском
Планується вдосконалити процедуру мобілізації, щоб не допустити повторення інцидентів, які відбувалися раніше
Ілюстративне фотоGetty Images

Мобілізаційний процес в Україні планується вдосконалити. Зокрема, зміни торкнуться закону про мобілізацію, над поправками до нього зараз веде роботу профільний Комітет Верховної Ради України.

Про це розповів представник президента в парламенті Федір Веніславський в коментарі інформаційному агентству Укрінформ.

Мобілізація в Україні: хто і де має право вручати повісткиМобілізація 2023 – які особи та де можуть видавати повістки. У законі немає чітких вказівок того, де має відбуватися вручення повістки, але уповноважене це робити певне коло осіб.

Веніславський зазначив, що профільний Комітет Ради з питань національної безпеки та оборони нещодавно провів засідання за участю всіх керівників вищого рівня, які відповідають за заходи в рамках мобілізації.

«З'ясували, чому виникають такі неправильні ситуації, наприклад, коли військовослужбовець був відразу направлений в зону бойових дій після призову на службу. Ці питання ми взяли на контроль. Такого точно більше не буде. Винні будуть притягнуті до відповідальності» – пообіцяв він.

Крім того, додав Веніславський, зараз комітет опрацьовує питання удосконалення самої процедури мобілізації; серед іншого планується врегулювати питання видачі повісток внутрішньо переміщеним особам, які проживають не за місцем постійної реєстрації.

Нагадаємо, раніше в СН припустили, що Україні доведеться посилити мобілізацію через розміщення ядерної зброї росії в Білорусі, оскільки це призведе до необхідності утримання другого фронту силами ЗСУ.

Однак пізніше в профільному комітеті Ради спростували це твердження, заявивши, що розміщення російської ядерної зброї в Білорусі не стане підставою для посилення мобілізації в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: