ДБР затримало двох військовослужбовців, які допомагали ухилянтам

Читать на русском
ДБР затримало фігурантів під час отримання другої частини хабаря від призовника, якому обіцяли відстрочку від мобілізації на п'ять років
Фото з місця подійdbr.gov.ua

Державне Бюро розслідувань затримало в Харкові офіцера одного з харківських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також його спільника, військовослужбовця територіальної оборони, які за фінансову винагороду допомагали військовозобов'язаним уникнути мобілізації.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Відомо, що вартість послуг військових становила 3-5 тисячі доларів США. Військові гарантували «клієнтам», що ті отримають відстрочку від мобілізації, або зможуть взагалі уникнути призову.

Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжили вшосте: терміниВерховна рада знову продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації. Це вже шосте продовження від початку вторгнення росії.

ДБР затримало фігурантів під час отримання другої частини хабаря від призовника, якому обіцяли відстрочку від мобілізації на п'ять років. При собі у них виявилося вже готовий висновок лікарської комісії – в ньому було сказано, що призовник визнаний обмежено придатним до служби у воєнний час; також у них виявився військовий квиток на ім'я призовника з уже заповненими даними.

ДБР встановлює походження документів та інших осіб, причетних до схеми. Вирішується питання повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою та перевищенні військовою службовою особою влади або службових повноважень. Фігуранти можуть опинитися за ґратами на 12 років.

Нагадаємо, що нещодавно Службі безпеки України вдалося ліквідувати три схеми ухилення від мобілізації – у Києві, а також у Львівській та Закарпатській областях.

Нагадаємо, на початку лютого на Закарпатті затримали чоловіка, який незаконно, за допомогою надувного матраца, переправляв ухилянтів до Угорщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: