У Міноборони прокоментували інформацію про мобілізацію жінок-медиків та повістки для них

Читать на русском
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголосила, що згідно з українським законом, жінки-медики повинні кожні 5 років з'являтись в воєнкоматі.
depositphotos.com

В Україні не мобілізують жінок без їхньої згоди, теж саме стосується й жінок-медиків.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомляє в ефірі національного телемарафону.

«Кремлівська пропаганда продовжує поширювати фейки та міфи, використовувати маніпуляції фактами задля впливу на українське суспільство. Зокрема, кремлівські пропагандисти відпрацьовують тему дискредитації мобілізації», - повідомила Маляр.

Згідно з її словами, попри те, що росіянам не вдається надати загального розголосу своїм фейкам, вони все одно намагаються їх «розкрутити».

«У нас не мобілізовують жінок без їхньої згоди, навіть медиків. І не направляють без їхньої згоди на передній край», - наголосила замміністра.

В Україні нові правила військового обліку: що змінилосяНові правила взяття на військовий облік – хто має стояти на обліку, які обов'язки у військовозобов'язаних та резервістів, правила обліку військовозобов'язаних за кордоном, прийом на роботу та навчання.

Як вона зазначає, якщо військовозобов’язана жінка отримує повістку - це для уточнення даних.

При цьому, Маляр наголосила, що згідно з українським законом, жінки-медики повинні кожні 5 років з'являтись в воєнкоматі.

Водночас, вона прокоментувала видачу повісток через портал «Дія». За її словами, наразі навіть не опрацьовується питання, щодо інтеграції повісток в «Дію».

«Також постійно шириться інформація, що нібито через «Дію» будуть видавати повістки. Наразі повістки через «Дію» не видають», - підкреслила заступник міністра.

Нагадаємо, що у жовтні 2022 року Зеленський підписав закон про добровільний військовий облік для жінок.

Напередодні СБУ викрила три схеми ухилення від мобілізації, серед затриманих – чиновник Міноборони.

Також у Міноборони вважають, що рф хоче зірвати мобілізацію та дискредитувати Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: